الأربعاء، 26 أغسطس 2015

طريقه الحواوشى الاسكندرانى

طريقه الحواوشى




طريقة الحوواوشى الى فى العيش البلدى واللى بالعجينة الاسكندرانى وهنسويهم على البوتجاز ويارب يعجبوكوا 
والمقادير قابلة للزيادة طبعا واللى مش بيحب اللية يستبدلها بنعلقة كبيرة سمنة او زبدة
حواوشى بالعيش البلدى روعة وهنسويه على البوتجاز وهيبقى زى الجاهز 
بسم الله ....هنتبل اللحمة الاول هنجيب نص كيلو مفروم ناعم مع قطعة ليه ونقطع بصل عليها وطماطم نقطعها صغير ونشيل منها مايتها ونقطع فلفل رومى وحراق ونحط التوابل الجامدة دى هتخليه زى برة بالظبط ان شاء الله
هنجيب م ص ملح .... نص م ص فلفل اسمر...... م ك كسبرة ناشفة ...... م ص حبهان بودرة.... م ص ورق لورا مطحون رشة قرفة ..... رشة جوزة الطيب..... رشة كبيبة صينى .....ونقلبهم مع اللحمة كويس جداااااا ونسيبها فى التلاجة تتبل حبة ولو من بالليل تبقى احلى واحلى
هنجيب العيش البدى ونقسمه اتنين وكل نص هنحشيه باللحمة ونفردها فيه كويس لحد ما نخلص حشو العيش ....
التسوية سهلة جدااااا هنجيب صنية كبيرة على عين البوتاجاز ولو عندك قطعة ليه ابشريها وسيحيخا فى الصنية ولو مفيش حطى معلقة زبدة صغيرة وامسحيها فى الصنية كلها ورسى العيش بتاعك وهدى النار وغطى الصنية وبعد خمس دقايق على النار واضغطى على العيش بالمعلقة وقلبيه على الناحية التانية اما ياخد لون وسوى الوش التانى ياخد لون بردو لحد ما تخلصى كميتك وبالف هنا ودوقى احلى حواوشى فى اسرع وقت
حواوشى اسكندراى تحفففففة وممكن تضاعفى الكمية
بسم الله ....هنتبل اللحمة الاول هنجيب نص كيلو مفروم ناعم مع قطعة ليه تمام ونقطع بصل عليها وطماطم نقطعها صغير ونشيل منها مايتها ونقطع فلفل رومى وحراق ونحط التوابل دى هتخليه زى برة بالظبط ان شاء الله
هنجيب م ص ملح .... نص م ص فلفل اسمر...... م ك كسبرة ناشفة ...... م ص حبهان بودرة.... م ص ورق لورا مطحون رشة قرفة ..... رشة جوزة الطيب..... رشة كبيبة صينى .....ونقلبهم مع اللحمة كويس جداااااا ونسيبها فى التلاجة ويبقى احسن لو من بالليل
هانحضر العجينة ....
نص كيلو دقيق ... نص م ص ملح ... 2 م ك سكر ....م ك خميرة ... معلقة زبدة سايحة ومعلقة زيت ...
هنجيب نص كوب ماء دافى عليه الخميرة والسكر ونسيبهم 10 دقايق وفى طبق هنحط الدقيق معاه الزبدة والزيت ونقلبهم وننزل بالخميرة ونقلب ونحط الملح ونكمل عجن بالماء الدافى لحد ما تلم معانا وهنسيبها تخمر نص ساعة
هنقسمها كور وناخد كورة ونفردها ونحط اللحمة مش للاطراف ونقفلها زى القطايف
التسوية ..... هنجيب صنية تيفال ونحط حتة ليه تسيح وعليها نقط قطعة زبدة صغيرة ونحط العجين بتاعنا فيها ونغطيها ونوطى النار واول ما تاخد لون نقلبها تاخد لون من الناحية التانية واحنا مهدين النار ومغطينها


هناك تعليق واحد:

  1. افضل الاكلات المختلفة من مطبخ باتيه وانتريه نقدم لكم طريقة عمل البسبوسة بالقشطة بافضل الطرق والخطوات المميزة للمزيد تابعونا عبر الموقع الرسمى
    http://www.pntre.com/how-amel-basbousa-creama

    ردحذف